Tekerő, furulyák, ének, ritmushangszerek Huber Henriett

Budapesten születtem 1973-ban, azóta itt élek és dolgozom. Tanulmányaimat a Vörösmarty Ének-Zene Tagozatos Általános iskolában kezdtem, középiskolai tanulmányaimat óvónőképző szakközépiskolában folytattam.
Érettségi után a Vitéz János Római Katolikus Tanitóképző Főiskola (Esztergom) tanitói-óvodapedagógusi szakán diplomáztam, szakdolgozatomat az autisztikus gyermekek nevelési és integrációs sajátosságairól írtam. Ezután az ELTE Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola oligofrénpedagógiai szakán másoddiplomáztam az értelmileg akadályozottak pedagógiájából. 1996 óta értelmileg akadályozott gyermekekkel foglalkozom a budapesti Csalogány Iskolában mint gyógypedagógus (itt a tanári zenekarban is közreműködő vagyok.)

Zenei tanulmányaimat általános iskolásként kezdtem blockflötével, majd a XVIII. ker-i Dohnányi E. Zeneiskolában 7 évig zongorát tanultam, zongoratanárom Kovács Pálné volt.
Blockflöte-tanulmányaimat további négy éven át Múnia Zoltán oboaművész tanítványaként folytattam, majd az Óbudai Zeneiskolában Nagy Balázs tanítványaként tekerőlanton is megtanultam játszani.
A Tabulatúra Régizene Együttes alapítói közé tartozom, furulyákon (a szopranínótól a tenorig), tekerőn, symphonián és ritmushangszereken játszom, valamint énekelek. Több lemezfelvételen, színpadi zenekíséretben vagyok aktív közreműködő. (pl.: Szomor-Pejtsik: Báthory Erzsébet - musical, Szőke-Ökrös: Országjáró Mátyás király, stb...)
A zenében egyaránt kedvelem mind a könnyű, mind a komoly műfajt. A kedvenc zeneszerzőim közé tartozik Corelli, Mozart, Haydn és a romantika korának mesterei, a könnyű műfajban dallamos rockzenét hallgatok legszívesebben.
A zene mellett érdeklődöm a képzőművészet iránt is. Hobbim a tánc, a kirándulás és érdekel a határon túli magyarság irodalma.