Rebek, hegedű, fidula, tenorfurulyaRossa Levente Bors

1974-ben születtem Budapesten, zenészcsaládban, édesanyám zongora-szolfézs szakos tanár, édesapám zeneszerző. Zenei tanulmányaimat a Kodály Zoltán Zenei Áltálános Iskolában kezdtem, 6 évig furulyáztam, és 7 éves korom óta hegedülni tanulok, 12 éves koromtól két évig a Tomkins Énekegyüttesben énekeltem. Hangszeres tanáraim voltak: Istvánfalvy Andrea, Jándi Judit és Regőczy Mária. Tanulmányaimat a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattam és itt is érettségiztem hegedű szakon 1993-ban, tanáraim Zs. Szabó Mária, Túri Éva, Ittzés Tamás, és Pusker Imre voltak. Népzenei tanulmányaimat Salamon Beáta unszolására és zenei hatására kezdtem el, amiért különösen hálás vagyok.
A Nyíregyházi Főiskola ének-zene, népzene szakán diplomáztam, szakdolgozatomat a moldvai csángó magyar tánczene és a középkori régizene kapcsolatáról írtam Rőmer Ottó vezetésével. 2003 tavasza óta magántanítványokat tanítok, 2014 óta tanítok zeneiskolában, 2018-tól a Kis Zenede népzenei tanszakvezető tanára vagyok.
Régizenével behatóbban a 2000-es év szeptemberétől foglalkozom. Még az év decemberében alapító tagja voltam a Tabulatúra Régizene Együttesnek melynek a mai napig társvezetője vagyok Bencze Balázzsal. A zenekarban a vonós hangszereken: barokk és klasszikus hegedűn, violán, rebeken és fidulán játszom, és énekelek.
2003 szeptemberétől a Kecskés Együttes közreműködője is vagyok. Régizenei ismereteim bővítését L. Kecskés András lantművész tanítványaként a mai napig folytatom. 1994 óta a veszprémi Pannon Várszínház és a szintén veszprémi Petőfi Színház, a budapesti Magyar Színház, Madách Színház, a Vígszínház különféle produkcióinak és hangfelvételeinek közreműködője vagyok, Kuncz László énekművész, Kathona Mónika, Buda Ádám, Kobza Vajk, és mások produkcióiban is gyakran szoktam részt venni.

Több hanghordozón is közreműködtem muzsikusként, és 2009-ben Jancsó Miklós: Oda az igazság! c. filmjének filmzenéjében, Szomor-Pejtsik: Báthory Erzsébet - musicaljében, Szőke-Ökrös: Országjáró Mátyás király c. darabjában, a Borgiák c. kanadai-ír-magyar televíziós sorozatban és más történelmi filmek zenei betéteiben is játszom.
2004 májusától alapítója tagja és elnöke vagyok a Tabulatúra Régizenei Egyesületnek, melynek célja a tradícionális, európai és magyar régizene, és az autentikus magyar népzene népszerűsítése Európában és a Kárpát-medencében.
1999-ben elvégeztem a Magyar Rádió hangtechnikusképző tanfolyamát, és 2000-óta hangtechnikusként dolgozom, 2002-novemberétől működik saját RoleboMusic nevű hangstúdióm is - nagylemezeink és demóink zenei felvételeit is én készítettem.
Szabadidőmet legtöbbször a családom, párom, kutyáim, az erdőjárás, a labdarúgás, és a motorkerékpározás tölti ki.