Kezdőlap

Panaszkodás helyett...

Nehéz a mostani időkben másról beszélni, mint a világot megváltoztató, kiszámíthatatlan és riasztó távlatokat elénk vetítő járványról, illetve annak hatásairól, következményeiről. Azt hiszem, az emberiség talán most szembesült először teljes létszámban azzal, hogy vannak dolgok, amelyeket meg sem látunk, hiszen mikroszkopikus méretűek, mégis kibillenthetik a helyéről megszokott életünket, megváltoztathatják értékrendünket, most talán még nem is tudjuk egészen, mennyire. És ebben a változásban benne van mindaz a közösségi, kulturális élet, pontosabban épp a hiánya, ami nélkül mi, zenészek szárnyaszegett madárként próbálunk csak verdesni a virtuális térben, otthon zenélgetünk, kényszeresen próbáljuk megosztani a szintén otthonról internetezgető közönséggel, hogy élünk, dolgozunk, megvagyunk. Idén lett húszéves a Tabulatúra. Terveztünk egy jubileumi dupla lemezt, egy koncertsorozatot, tele voltunk ötletekkel, amiből szinte semmi nem valósult meg; még a húsz éve hagyománynak számító karácsonyi koncertünk is elmarad.
De mi azért itt vagyunk, a zene, a kultúra is itt van velünk, és itt is marad. Kérünk mindenkit, akinek fontos az évszázadok során felhalmozott zenei-irodalmi kincsek megőrzése, hozzánk hasonlóan maradjon meg, és maradjon velünk! Most még otthon, hogy minél előbb túl legyünk ezen a próbatételen, de a rossz idők elmúltával újra ott, ahol a dallamok és a hangszereink a maguk teljességében tudnak létezni; a koncerteken, régizenei klubokban, kastélyok, várak udvarán, templomok falai közt, mindenhol, ahol megszólíthat valakit a múlt. Mi ott leszünk, és folytatjuk a húsz éve megkezdett munkánkat.
Remélem, hamarosan találkozunk valahol - ahogy Svejk, a derék katona hívja sörözni egy optimista pillanatában régi ismerősét; "a háború után hat órakor a Kehely sörözőben...".
Mi a járvány után hétkor kezdünk...

Ami pedig a lehetőségeket illeti: itt megtalálható az első, történetesen éppen karácsonyi lemezünk , és ingyenesen végighallgatható a hatodik, az eddigi legutolsó - szintén karácsonyi - lemezünk. Közönségünknek, családtagjainknak, barátainknak, kollégáinknak, szólistáinknak, közreműködőinknek hálásan köszönjük az elmúlt húsz évet. Azt hiszem, most már mindenkinek van olyan közeli ismerőse, családtagja, barátja, akit elvesztett a koronavírus vagy a kialakult helyzet miatt. Elsősorban nekik, de persze mindenki másnak is egészséget, áldott karácsonyt és egy sokkal boldogabb új évet kívánunk!