Ének Lénárd Kata

1975-ben születtem Kunszentmártonban. Zenei tanulmányaimat nyolc évesen zongorával kezdtem, 15 évig zongoráztam. A szolnoki Tiszaparti Gimnázium ének-zene tagozatán érettségiztem, majd a JGyTF ének-zene-karvezetés szakán szereztem diplomát 1997-ben. Ezután két évig a Szegedi Konzervatórium magánének-tanszakán tanultam Szécsi Edit növendékeként. Diploma után három évig a Szegedi Nemzeti Színház kórusának tagja voltam, majd átszerződtem a Magyar Állami Operaházhoz. Több neves énektanár magánének-kurzusán is résztvettem, mint p. Alastair Thompson, Hamari Júlia, Walter Moore, Schultz Katalin, aki jelenleg is az énektanárom. Ezen kívül tanultam még Somogyvári Tímeánál és Jónás Krisztinánál is.
Kórusok, ahol énekeltem:
Ars Renata énekegyüttes, Musix- énekegyüttes, a szegedi Vaszy Viktor Kórus (szóló) Canticum- énekegyüttes, Victoria-kamarakórus, Világkórus '98.
A kórusokkal sokat vendégszerepeltem Európa és a világ nagyvárosaiban (pl.: Japán, Thaiföld, Taiwan, Fülöp-szigetek, Spanyolország, Németország, Olaszország.)
A Tabulatúra régizene-együttesnek 2003 óta vagyok aktív tagja, énekelek és oktávspinéten játszom, valamint, ha kell, ritmushangszereken is.
A szabadidőmben táncolni szeretek, hobbim a hastánc és egyéb egzotikus, érdekes táncok.